Zelfstandig werkend bakker

  • 25720
  • Niveau 4
  • 2-3 jaar
  • bol, bbl

Zelfstandig werkend bakker

Je bent als zelfstandig werkend bakker niet alleen geduldig en heel precies, maar ook creatief en je durft te experimenteren.

Opleiding

  • Wat leer je?

    Je leert de fijne kneepjes van het bakkersvak kennen. Je leert op ambachtelijke wijze brood en banket te bakken. Als kers op de taart leer je ook bruidstaarten bakken. Jij kent de fijne kneepjes om heerlijke producten te maken. Natuurlijk ken je ook de hygiëne eisen en leer je hoe je goed kunt schoonmaken.

     

    De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

  • Wanneer word je toegelaten?
  • Na deze opleiding
  • Studie in cijfers

    bol bbl
    Leerweg bol
    Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
    7
    Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
    78%
    Doorstroom naar andere mbo opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
    44%
    Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
    88%
    Kans op werk landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
    Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
    Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
    € 9,12
    Leerweg bbl
    Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
    6.6
    Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
    78%
    Doorstroom naar andere mbo opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
    24%
    Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
    98%
    Kans op werk landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
    Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied
    Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
    € 10,09

    Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven er zijn voor jouw opleiding? Klik hier om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

  • Als zelfstandig werkend bakker maak je allerlei soorten broodproducten, hartige producten en gebak. Je houdt je ook bezig met de inkoop. Je beoordeelt het uiteindelijke resultaat op kwaliteit en je zorgt voor de planning van het werk. Je bent creatief en vernieuwend. Je weet alles over deeg en beslag en de ovens die je gebruikt voor het bakken. Je werkt zorgvuldig en hygiënisch. Het bakkersvak is lichamelijk behoorlijk pittig omdat je je werk vooral staand en lopend verricht. Vroeg opstaan en in een hoog werktempo allerlei producten maken horen erbij. Het is niet drie uur doen over een taart zoals in programma’s als heel Holland bakt.

Schoollocaties

De kans om direct na je diploma werk te vinden dat bij je opleiding past.

  • Goede kans
  • Ruim voldoende kans
  • Voldoende kans
  • Matige kans
  • Geringe kans
  • Niet bekend

Zoeken