Allround medewerker facilitaire dienstverlening

Allround medewerker facilitaire dienstverlening

Jij weet echt alles van het gebouw waar je in werkt! De catering, beveiliging, schoonmaak en het beheer van het gebouw kennen geen geheimen voor jou. Heel afwisselend werk, is dat iets voor jou?

Opleiding

 • Je leert hoe je werkzaamheden op de werkvloer kunt coördineren. Je doet basiskennis op over voedsel, dranken en ingrediënten. Voorraadbeheer, inkoop, hygiëne en kwaliteitswetgeving komen natuurlijk ook langs bij deze opleiding. Samenwerken met verschillende collega's is zeker ook een vaardigheid die je op gaat doen. 

   

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg: bol bbl
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  6.6
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  62%
  Doorstroom naar andere mbo opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
  56%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Leerweg bbl
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  86%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als allround medewerker facilitaire dienstverlening draag je bij aan gastvrijheid en aan het gebouwbeheer. Je bent overal te vinden in en om het gebouw waar je werkt. De klant staat centraal. Werkzaamheden bestaan uit het verzorgen van bijeenkomsten, verhelpen van (ver)storingen en catering.

Zoeken