Schipper rondvaartboot beperkt vaargebied

Schipper rondvaartboot beperkt vaargebied

Met jouw rondvaartboot toeristen een onvergetelijke ervaring bezorgen, dat doe je als schipper van een rondvaartboot natuurlijk. Je kent de vaarwegen in jouw gebied op je duimpje en bent op alles voorbereid.

Opleiding

 • Je leert hoe je een rondvaartboot bestuurt en hoe je aan- en afmeert. Maar dat is niet alles, want je gaat natuurlijk ook met mensen om, vaak toeristen. Dus voor communicatie, in meerdere talen, is tijdens de opleiding ook aandacht. Als schipper neem jij de leiding bij ongevallen, dus je leert levensreddend handelen en optreden bij onverwachte noodsituaties.

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bbl
  Leerweg bbl
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  8 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als schipper rondvaartboot beperkt vaargebied ben je gastheer of -vrouw op je schip. Je vaart over grachten binnen steden. Je vaart passagiers rond, geeft informatie over wat er te zien is langs de route en beantwoordt vragen. Tussen de rondvaarten door maak je je schip schoon en voer je onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uit.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken