Coördinator havenoperaties

Coördinator havenoperaties

In de haven worden 24 uur per dag schepen geladen en gelost. Als coördinator havenoperaties zorg jij ervoor dat dit soepel verloopt. Kan jij tegen drukte?

Opleiding

 • Je leert hoe terminalprocessen verlopen en hoe je deze kunt plannen en organiseren. Je leert over veiligheid en over het vervoer van gevaarlijke stoffen. In dit beroep heb je veel contact met internationale klanten, de talen Engels en Duits komen dan ook voorbij. Verder is het handig dat je kennis hebt van schepen. Dat leer je ook.

   

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bbl
  Leerweg bbl
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  7
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  57%
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  100%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  8 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied
  Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
  € 26

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als coördinator havenoperaties geef je leiding aan het laden en lossen van schepen. Je bent verantwoordelijk voor een team van medewerkers Je zorgt voor een goede samenwerking binnen het team en motiveert mensen. Je bent aanspreekpunt voor je medewerkers en plant hun werkzaamheden. Je overlegt met de klant over zijn wensen en adviseert hem. In de haven wordt 24 uur per dag gewerkt. Je vindt het niet erg om in ploegendiensten te werken. Je weet dat het werk altijd anders loopt dan gepland, want je bent afhankelijk van de aankomst- en vertrektijden van schepen.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken