Engineer maritieme techniek

Engineer maritieme techniek

Heb jij een passie voor jachten en schepen? In dit beroep kun je de mooiste schepen bouwen en ben je betrokken bij vrijwel alle fases in het proces.

Opleiding

 • Je leert hoe je schepen en jachten bouwt en met welke krachten je rekening moet houden. Vaktekenen, elektrotechniek en automatisering komen ook allemaal voorbij tijdens de opleiding. Daarnaast leer je offertes opstellen en nacalculeren.  

   

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg: bol bbl
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  7.1
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  68%
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  97%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Leerweg bbl
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als engineer maritieme techniek werk je mee aan de bouw of reparatie van een schip. Daarbij zijn er verschillende fases. Je maakt een offerte, een begroting, een planning en een basisontwerp om te zorgen dat jouw werf het schip mag bouwen. Als dat zo is, stel je een contract op en plan je het werk. Vervolgens zorg je ervoor dat de opdracht uitgevoerd wordt. Als het schip klaar is, zorg je ervoor dat het bij de klant terechtkomt.

  Je hebt een veelzijdige taak. Je bent commercieel en beschikt over technische kennis. Als het nodig is, werk je mee aan de bouw of reparatie van het schip. Je begeleidt processen en bedenkt oplossingen als het even tegenzit. Je werkt zowel in de tekenkamer als op de werkvloer. 

Mbo'ers - kloppend hart van Nederland

Vandaag vieren we jouw dag! Weten hoe? Beleef hier de spoken word die we speciaal voor jou lieten schrijven door woordkunstenaar Tyler Koudijzer: Mbo'ers - kloppend hart van Nederland...
Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken