Maritiem officier alle schepen nautisch, koopvaardij

Maritiem officier alle schepen nautisch, koopvaardij

De zeeën over met een zeeschip, als stuurman alle schepen ben jij een ware specialist. Eentje die raad weet met de apparatuur aan boord en leiding geeft.

Opleiding

  • Je leert hoe je navigeert met schepen en hoe je ze bestuurt. Ook leer je hoe je een schip het beste kunt beladen. Maritieme communicatie en leiding geven aan bemanningsleden komen ook langs tijdens deze opleiding.

     

    De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

  • Studie in cijfers

    Leerweg bol
    Leerweg bol
    Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
    7.3
    Kans op werk landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
    Kans op stage landelijk in jouw vakgebied

    Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

  • Als 'maritiem officier alle schepen nautisch, koopvaardij zorg je ervoor dat passagiers en spullen op een goede manier van de ene plek naar de andere gebracht worden. Containers bijvoorbeeld die van China naar de haven van Rotterdam gebracht moeten worden. Of een cruiseschip met duizenden vakantiegangers. Je zorgt dat het schip zeeklaar is, je voert de navigatie en je geeft leiding aan bemanningsleden. Je werkt samen met het loodswezen, de sleepdienst, de bootman en de havenmeester. Je bent vaak wat langer van huis. Daar staat tegenover dat je dan ook weer langer thuis bent. Stressbestendig zijn is belangrijk. Als er iets onverwachts gebeurt, weet je goed daarmee om te gaan.

Zoeken