Allround medewerker maritieme techniek

Hou jij van de wereld van schepen en jachten? In dit beroep begeleid je de werkzaamheden aan de bouw en onderhoud van de mooiste schepen.

Opleiding niveau
Niveau 3
Opleiding duur
2-3 jaar
Leerweg
bol, bbl

Opleiding

Je leert vooral de technische kant van pleziervaartuigen kennen. Je leert dieselmotoren kennen, elektrische installaties en leert storingen op te sporen. Daarnaast leer je reparaties uit te voeren. Daarvoor moet je ook goed leren lassen en bankwerken. Als allround medewerker maritieme techniek leer je ook plannen, organiseren en samenwerken. 

 

De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Studie in cijfers

Leerweg:
Geslaagde studenten 59%
Landelijk percentage in het afgelopen schooljaar

Studie in cijfers

Leerweg:
Kans op leerbaan Ruim voldoende
Landelijk in dit vakgebied

Beroep

Als medewerker maritieme techniek werk je mee aan de bouw of reparatie van een schip. Je werkt op de werkvloer van een scheepswerf of aan boord van een schip. Je houdt je bezig met het bouwen, vernieuwen, repareren of onderhouden van schepen of jachten. Je bent sterk in technische vakken zoals lassen en bankwerken. Je kunt goed plannen en je durft verantwoordelijkheid te nemen. Je werkt samen met collega’s uit alle delen van de wereld en je kunt je makkelijk aanpassen als de planning van je werkdag plotseling wordt omgegooid.

Studie in cijfers

Leerweg:
Baankans (op dit moment) 7 Na je opleiding
Landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
Baankans (op dit moment) 7 Na je opleiding
Landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding

Check de toekomst van deze sector