Medewerker havenoperaties

Medewerker havenoperaties

Zoveel bedrijvigheid in de haven en jij verzorgt daar een onderdeel van. Je laadt en lost schepen, treinen en vrachtwagens in de haven. Ben jij een echte doorpakker?

Opleiding

 • Je leert werken met een vorkheftruck en waar je op moet letten om alles veilig over te laden. Je leert hoe de opslag werkt van stukgoed en containers. Omdat je ook met gevaarlijke stoffen zult werken, leer je aan welke veiligheidseisen dit moet voldoen.

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bbl
  Leerweg bbl
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  6.3
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  55%
  Doorstroom naar andere mbo opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
  57%
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  94%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  6 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied
  Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
  € 14

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als medewerker havenoperaties bedien je machines om de schepen te laden en te lossen. Dat doe je handig, veilig en snel. Want tijd is geld! Als er een technisch probleem is tijdens het laden en lossen, zorg jij voor een oplossing. Je bereidt je werkzaamheden goed voor en ruimt na afloop de materialen op die je gebruikt hebt. In de haven wordt 24 uur per dag gewerkt. Je vindt het niet erg om in ploegendiensten te werken. Je werk loopt vaak anders dan gepland, want je bent afhankelijk van de aankomst- en vertrektijden van schepen.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken