Specialist internationale havenlogistiek

Specialist internationale havenlogistiek

Als manager havenlogistiek is transport van goederen met zeeschepen jouw wereld. Het is een drukke wereld met internationale klanten. Ben jij een echte regelaar?

Opleiding

 • Je leert de verschillende soorten vervoer kennen zoals zee- en binnenvaart, lucht-, weg- en spoorvervoer. Die kennis heb je nodig om transporten te kunnen regelen en op elkaar af te stemmen. Je leert hoe je de bijbehorende documenten opstelt. Daarnaast krijg je marketingkennis om je bedrijf succesvoller te maken. En je leert je talen spreken en schrijven.

   

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bol
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  6.9
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  67%
  Doorstroom naar hbo-opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
  33%
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  95%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  7 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
  € 12

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Werken in de haven betekent: werken in een internationale en dynamische omgeving! Als specialist internationale havenlogistiek geef je leiding aan de medewerkers en de coördinatoren. Je bent eindverantwoordelijk voor het transportproces. Daarbij hoort dat je de financiële zaken op orde hebt. Je legt contact met nieuwe klanten en onderhoudt contacten met bestaande klanten. Je stelt offertes op en onderhandelt over opdrachten. Je bent een echte regelaar en onderhoudt contacten met klanten en bedrijven. Je hebt veel financieel inzicht en je spreekt verschillende talen.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken