AV-specialist

AV-specialist

Ben jij iemand die denkt in verhalen? En wil jij pakkende beelden met camera’s schieten, en de beelden monteren tot een film?

Opleiding

 • Je leert hoe je het beste camerastandpunt in kunt nemen en hoe de camera de juiste beelden vangt. Je leert camera-, beeld- en geluidstechniek. Licht, kleuren, editing en after effects, alles komt voorbij in deze opleiding.

   

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bol
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  7
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  59%
  Doorstroom naar hbo-opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
  15%
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  82%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  6 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
  € 10

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als AV-specialist werk je als zelfstandige of freelancer op contractbasis. Afhankelijk van de opdracht bevind je je in een (mobiele) studio of op locatie. Je maakt technisch hoogwaardige en artistiek verantwoorde beeldopnames voor videoproducties en TV-uitzendingen.Je zorgt voor de technische en soms ook voor de artistieke kwaliteit van het beeld. Je werkt zelfstandig, maar wel samen in een productieteam met cameramensen, een geluidstechnicus, een regisseur, producenten en een productieleider. Als je de leiding hebt over een project, stuur je het projectteam en de medewerkers aan. Werk je als zelfstandig ondernemer of freelancer, dan ben je ook druk met andere dingen, zoals klanten werven, netwerken en je administratie regelen.

Zoeken