Allround make-up and hair artist (grimeur)

Allround make-up and hair artist (grimeur)

Wel eens een musical of film gezien waarin een acteur totaal onherkenbaar is gemaakt? Dat doet een make-up and hair artist!

Opleiding

 • Je leert tijdens deze opleiding verschillende grime technieken en stijlen zoals special fx, airbrush, imago-styling en bodypainting. Je leert ook kapperstechnieken, omdat haar en pruiken een belangrijk onderdeel van een karakter kunnen zijn.

   

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bol
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  7.6
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  59%
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  74%
  Kans op werk landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  Onbekend
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
  € 9

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Wel eens een musical of film gezien waarin iemand helemaal tot monster of andere engerd is gemaakt? Dat doet een make-up and hair artist of grimeur! Je zorgt ervoor dat iemands gezicht er totaal anders uit komt te zien. Bijvoorbeeld voor een theaterstuk of film. Dit doet je met make-up, pruiken en nepstukken zoals een valse neus, baard, kin of wang. Je boetseert deze nepstukken op het gezicht, zodat ze volledig passen. Haarstukken maak je eventueel zelf. Je bent veelal werkzaam als zelfstandige en dat houdt in dat je zelf opdrachten binnenhaalt en de administratie verzorgt.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op werk

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken