Medisch pedicure

Medisch pedicure

Als medisch pedicure staat jouw dag in het teken van voetverzorging. En dat is spannender dan je misschien denkt! Voeten krijgen immers veel te verduren.

Profiel Zorg en welzijn
Code 25693
 • Niveau 4
 • 3-4 jaar
 • bol, bbl

Opleiding

 • Je leert hoe je risicovoeten kunt herkennen. Mensen met diabetes, reuma of verlammingen lopen namelijk een verhoogd risico op pijnlijke voeten. Je leert hoe je de pijn kunt verlichten, met massages bijvoorbeeld. Ook leer je orthesen (hulpmiddelen) maken voor mensen met standafwijkingen aan voeten of tenen.

   

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg: bol bbl
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  7.4
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  88%
  Kans op werk landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Leerweg bbl
  Kans op werk landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied
  Onbekend

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als pedicure verzorg je de voeten van je cliënten. Je behandelt de huid en de nagels van de voeten. Je neemt kleine klachten weg en voorkomt grotere klachten. Je geeft advies over voetverzorging en goede schoenen en verwijst door als er serieuze problemen zijn. Ook verkoop je voetverzorgende producten. Als je medisch pedicure bent, dan behandel je ook voeten met meer kans op problemen en verricht je speciale technieken om bijvoorbeeld pijnklachten te verlichten. Je kan goed met mensen omgaan. Je werkt zelfstandig en hygiënisch.

Zoeken