Technicus water (1)

Technicus water (1)

Het water dat bij jou uit de kraan komt, heeft onder de grond een lange weg afgelegd. Als technicus water weet jij daar straks alles van!

Opleiding

 • Je leert hoe het watersysteem en de waterketen in elkaar steekt. Hoe vuil water weer drinkwater wordt en wat daarvoor nodig is. Ook leer je hoe je waterdistributienetten ontwerpt en waar je daarbij rekening moet houden. Als technicus water leer je ook hoe je projecten regelt en hoe je collega's aanstuurt.

   

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bbl
  Leerweg bbl
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  7.2
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  85%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  9 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als technicus water werk je bij een waterbedrijf of een ander bedrijf op het gebied van watervoorziening. Je werkt aan de watervoorziening en het transport van water. Als werkvoorbereider of teamleider werk je vaak vanuit een vaste locatie. Als uitvoerder of toezichthouder of wanneer je betrokken wordt bij storingen, reis je vooral van de ene plek naar de andere plek. Je werkt aan nieuwe en bestaande voorzieningen en watertransportnetten en je bent verantwoordelijk voor het eindresultaat van de aanleg en de afhandeling van storingen. 

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken