Allround keukenmonteur

Ga jij voor een perfect eindresultaat waar elke millimeter telt? Dan kan je als allround keukenmonteur al je talenten kwijt!

Opleiding niveau
Niveau 3
Opleiding duur
2-3 jaar
Leerweg
bbl
Profiel
Bouwen, wonen en interieur
Richting
Interieur
Code
25956

Opleiding

Uiteraard leer je keukens monteren en aansluiten. Je leert de verschillende onderdelen kennen: kasten, inbouwapparatuur én aanrechtbladen. Jij leert hoe je alle onderdelen monteert, met elkaar verbindt en aansluit. Je leert werken met diverse onderdelen, materialen en gereedschappen. Ook over veiligheid krijg je de nodige informatie. Samenwerken met collega’s en communiceren met klanten horen er natuurlijk bij.

 

De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Studie in cijfers

Kans op leerbaan Ruim voldoende
Landelijk in dit vakgebied

Beroep

Als allround keukenmonteur meet en plaats je keukens, je sluit ze aan en levert ze op. Je werkt netjes, hebt oog voor veiligheid en voorkomt beschadigingen aan eigendommen van de bewoners. Je kan goed zelfstandig en in teamverband werken. Je luistert goed naar de wensen van de klant en adviseert over de gemonteerde keuken. Je bent technisch goed op de hoogte. Je hebt gevoel voor details, verfijning en afwerking. Je verdeelt werkzaamheden over je collega’s en begeleidt ze.

 

Studie in cijfers

Baankans (op dit moment) 7 Na je opleiding
Landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding

Check de toekomst van deze sector

  1. 1

    Wat speelt er in de sector?

    Als je werkt in de bouw, bouw je mee aan je eigen toekomst en die van Nederland. De komende jaren moeten er namelijk heel veel huizen gebouwd worden en moeten we met elkaar zorgen dat gebouwen steeds duurzamer worden. In de bouw doen we dat samen én steeds slimmer, digitaler en duurzamer.

  2. 2

    Hoe ontwikkelt dit beroep zich?

    De bouw werkt steeds slimmer, bijvoorbeeld door gebruik te maken van drones die de veiligheid in gebouwen inspecteren, robots die betonstorten en exoskeletten die worden ingezet om het werk minder zwaar te maken. Er wordt ook steeds duurzamer gewerkt, bijvoorbeeld met elektrische bouwmachines en biobased materialen.

  3. 3

    Wat betekent dat voor jou?

    Als je in de bouw werkt werk je, nu en in de toekomst, met je team aan mooie projecten waarvan je later met trots kunt laten zien dat jij daaraan meegebouwd hebt. De slimme technieken en het meer digitaal werken maken het werk efficiënter en minder zwaar. En interessanter voor jou, als je meer wilt weten over de nieuwste technieken, duurzaam bouwen en slim gebruik maken van ICT.