Keukenmonteur

Van het plaatsen van de eerste keukenkast tot het aansluiten van alle apparatuur! Als keukenmonteur kom jij bij de mensen thuis. Ben jij handig én sociaal?

Opleiding niveau
Niveau 2
Opleiding duur
3-4 jaar
Leerweg
bol, bbl
Profiel
Bouwen, wonen en interieur
Richting
Interieur
Code
25955

Opleiding

Uiteraard leer je keukens monteren. Een keuken is opgebouwd uit kasten, apparaten, plinten, aanrechtbladen. Jij leert hoe je alle onderdelen monteert, met elkaar verbindt en aansluit. Je leert werken met diverse onderdelen, materialen en gereedschappen. Ook leer je samenwerken met collega’s en hoe je communiceert met klanten.

 

De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Studie in cijfers

Doorstroom naar andere mbo opleiding 26%
Landelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar

Studie in cijfers

Kans op leerbaan Ruim voldoende
Landelijk in dit vakgebied

Beroep

Als keukenmonteur plaats je keukens, je sluit ze aan en levert ze opJe werkt netjes, hebt oog voor veiligheid en voorkomt beschadigingen aan eigendommen van de bewoners. Je kan goed zelfstandig en in teamverband werken.Je luistert goed naar de wensen van de klant en adviseert over de gemonteerde keuken. Je bent technisch goed op de hoogte. Je hebt gevoel voor details, verfijning en afwerking. 

 

Studie in cijfers

Baankans (op dit moment) 10 Na je opleiding
Landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding

Check de toekomst van deze sector