Allround medewerker beheer openbare ruimte

Allround medewerker beheer openbare ruimte

Werken in Afval- en Milieubeheer en Beheer Openbare Ruimte (AMBOR). De allround medewerker beheer openbare ruimte heeft een afwisselende baan.

Opleiding

 • Je leert met welke machines en gereedschappen je de omgeving opgeruimd en netjes kunt houden. Je leert hoe afval wordt ingezameld in de gemeente en hoe de milieustraat werkt. Ook leer je hoe je kleine reparaties kunt uitvoeren zodat de omgeving schoon en veilig blijft voor de bewoners.

   

  De vakken Nederlands en rekenen horen standaard bij deze opleiding. Je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bbl
  Leerweg bbl
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  97%
  Doorstroom naar andere mbo opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
  18%
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  100%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  7 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied
  Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
  € 17

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Je werkt op het gebied van afval, milieu, beheer en onderhoud van de openbare ruimte (AMBOR). Je houdt je bezig met schoonmaken, onderhoud aan voorzieningen en het ophalen en afvoeren van afval en grondstoffen. Je werkt samen met een collega of in groepsverband. Je voert eenvoudig onderhoud uit en repareert kapotte voorzieningen. Je doet er alles aan om een schone, veilige en nette leefomgeving te creëren.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Schoollocaties

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken