(Ambulant) objectleider

Klantgericht en praktisch ingesteld. Ben jij dat? Als (ambulant) objectleider regel jij de schoonmaakwerkzaamheden bij de klanten van het schoonmaakbedrijf.

Opleiding niveau
Niveau 3
Opleiding duur
2-3 jaar
Profiel
Bouwen, wonen en interieur
Richting
Schoonmaak en glazenwassen
Code
25031

Opleiding

Je leert de verschillende werkzaamheden uitvoeren van het schoonmaakwerk en wat er voor nodig is. Sanitair, ruiten, harde vloeren hebben allemaal speciale behandeling nodig. Je leert welke apparaten en materialen nodig zijn. Je leert plannen en budgetten bewaken. Je leert ook leiding geven aan collega’s.

 

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Studie in cijfers

Kans op leerbaan Goed
Landelijk in dit vakgebied

Descriptief transcript

"Praktijkleren_ (Ambulant) objectleider"

Beschrijver: De video gaat over het beroep "(Ambulant) objectleider". Een student (ambulant) objectleider spreekt samen met zijn praktijkopleider over zijn ervaringen en wat er nodig is om als (ambulant) objectleider aan de slag te gaan. Gedurende de video worden sfeerimpressies getoond van zijn beroep en zijn werkomgeving. Aan het eind van de video worden alle kenmerken en de benodigde vaardigheden allemaal op een rijtje gezet.

De video begint met centraal in beeld de titel: "(Ambulant) objectleider". Links onderin staat het logo van SBB. Op de achtergrond staat Dennis en de volgende tekst verschijnt: "Student, Dennis Jansen". De scene gaat over naar Wianda met de volgende tekst in beeld: "Praktijkopleider, Wianda Bonnema". In de video is Dennis samen met een collega te zien. Naast hen staan schoonmaakmaterialen. In beeld staat het volgende weergeven: "Werkt als leidinggevende binnen de schoonmaakbranche en voert zelf ook schoonmaakwerkzaamheden uit."

Als eerste komt Dennis aan het woord.

Dennis: Ik ben Dennis Jansen. Ik doe de opleiding Ambulant objectleider. Ik loop stage bij Breedweer facilitaire dienstverlening.

Beschrijver: Na Dennis komt Wianda aan het woord. Samen met Dennis neemt ze de planning door.

Wianda: Week 31 heb je rekening gehouden dat het grote scholen zijn. Dat je er daar minder gepland hebt.

Beschrijver: We horen nu Dennis.

Dennis: Ik heb een productienorm van plus minus 1.000 vierkante meter per dag genomen.

Beschrijver: Wianda vertelt nu over haar werk. Er worden ondertussen beelden getoond van Dennis die een spiegel schoonmaakt. Een collega kijkt toe.

Wianda: Breedweer facilitaire dienstverlening is een bedrijf dat zich vooral richt op schoonmaakwerkzaamheden. Maar dat is niet het enige. In opdracht van de klant kunnen we ook de planten water geven. Het is verder dan alleen schoonmaken.

Beschrijver: In deze scene neemt Dennis een selfie-video op. We horen hem nu. Op de achtergrond is het kantoorpand te zien. Vervolgens vertelt hij aan de camera van SBB over de werkzaamheden. In de video is Dennis ondertussen aan het werk in het magazijn. In een volgende scene geeft hij advies aan een collega. De collega heeft schoonmaakmateriaal bij zich. In de scene daarna dweilt Dennis de vloer.

Dennis: Mijn naam is Dennis. Hier werk ik. Ik laat je vandaag even zien wat ik hier doe. En dit is ons kantoorpand.

De werkzaamheden die wij doen is het plannen, monitoren en begeleiden van collega's binnen het bedrijf. Eén van onze taken is ook het zorgen dat de materialen op orde zijn. Dat de jongens nooit misgrijpen die hun werkzaamheden moeten uitvoeren. Dat alles op voorraad is. Dat alle benodigde middelen en materialen klaarstaan voordat ze naar een project gaan.

Let er op dat je wel de juiste artikelen bij je hebt.

Er wordt hard gewerkt. Er wordt gelachen met elkaar. Dat is fijn, het is ook fijn dat het bedrijf vertrouwen in je heeft. Dat ze je daarin steunen, dat vind ik ook fijn. Mijn directe collega's die me veel steunen.

Beschrijver: Wianda neemt het woord over van Dennis.

Wianda: Op een gegeven ogenblik weet je wat de medewerker nog moeilijk vindt om uit te voeren. Daar praat je over met elkaar. En dan kom je dan achter van, dit vind ik heel moeilijk. En dan geef je daar dat stukje begeleiding voor.

Beschrijver: Dennis vult zijn verhaal verder aan.

Dennis: Een team om je heen waar je op kan bouwen.

Beschrijver: Wianda vult Dennis verder aan. Dennis reageert daarop en het woord gaat vervolgens over en weer. Als laatst horen we Wianda. De video gaat daarna naar een afsluiting toe.

Wianda: Ja, zonder elkaar red je het ook niet.

Dennis: Absoluut niet.

Wianda: We hebben elkaar veel te hard nodig.

Dennis: En we zijn met zijn allen één bedrijf.

Wianda: Zeker weten.

Beschrijver: In beeld staat "Vakfacts" met daaronder "(Ambulant) objectleider". De vakfacts staan opgesomd in beeld: "bereidt basisschoonmaakwerkzaamheden voor en rondt deze af", "voert interieuronderhoud, onderhoud van harde vloeren en sanitaironderhoud uit", "bewaakt budget en regelt benodigde materialen en middelen", "onderhoudt contact met klanten en start nieuwe projecten", "leidt medewerkers op, begeleidt en beoordeelt hen". De volgende scene geeft weer: "Skills", "(Ambulant) objectleider" met daaronder de benodigde skills: "geen 9-5 mentaliteit", "betrokken", "helicopterview", "verantwoordelijk", "planmatig". Ter afsluiting staat in beeld: "Dit is een productie van beroepsonderwijs (het logo van SBB) bedrijfsleven". "De opnamen voor deze film zijn gemaakt bij één of meer erkende leerbedrijven". Onder de tekst staat het logo van SBB.

Beroep

De klant is koning, zeker in de glazenwassers- en schoonmaakbranche. Als ambulant objectleider overleg je met de klant, je bekijkt de locatie en maakt daar een schoonmaakprogramma bij. Jij moet daarna zorgen dat je medewerkers dit programma goed gaan uitvoeren. Dat doe je trouwens op meerdere locaties tegelijk. Je maakt roosters voor je personeel en controleert of overal voldoende schoonmaakmaterialen en -middelen aanwezig zijn. Je weet wat de klant wil en keurt na afloop of dat ook is gebeurd.

Studie in cijfers

Baankans (op dit moment) 10 Na je opleiding
Landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding

Check de toekomst van deze sector