Meewerkend leidinggevende algemeen schoonmaakonderhoud

Spik en span, daar hou jij van! Gebouwen als kantoorpanden, ziekenhuizen of sportaccommodaties kunnen iemand als jij goed gebruiken.

Opleiding niveau
Niveau 2
Opleiding duur
1-2 jaar
Profiel
Bouwen, wonen en interieur
Richting
Schoonmaak en glazenwassen
Code
25033

Opleiding

Je leert algemeen schoonmaakwerk uitvoeren en leiding geven aan anderen in jouw team. Je leert met welke materialen en middelen de meest voorkomende schoonmaakklussen worden gedaan. Daarnaast leer je schoonmaken na calamiteiten, een brand bijvoorbeeld. Je leert dan meteen wat de risico’s zijn en hoe je veilig kunt werken.

 

De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Beroep

Als meewerkend leidinggevende algemeen schoonmaakonderhoud werk je bij schoonmaakbedrijven die zich richten op het schoonmaken van interieur en sanitair en het onderhoud van vloeren in bijvoorbeeld kantoren en scholen en in de gezondheidszorg. Je werkt meestal op één locatie, over het algemeen binnen. Je voert het grootste deel van de tijd zelf schoonmaakwerk uit en voor een klein deel geef je leiding aan kleine teams van drie tot en met zeven medewerkers. In het geval van ziekteverzuim regel je vervanging. Je bent de spil van het schoonmaakbedrijf op de plek waar jij het werk uitvoert. Je kan omgaan met klachten.

Check de toekomst van deze sector