Meewerkend leidinggevende algemeen schoonmaakonderhoud

Meewerkend leidinggevende algemeen schoonmaakonderhoud

Spik en span, daar hou jij van! Gebouwen als kantoorpanden, ziekenhuizen of sportaccommodaties kunnen iemand als jij goed gebruiken.

Opleiding

 • Je leert algemeen schoonmaakwerk uitvoeren en leiding geven aan anderen in jouw team. Je leert met welke materialen en middelen de meest voorkomende schoonmaakklussen worden gedaan. Daarnaast leer je schoonmaken na calamiteiten, een brand bijvoorbeeld. Je leert dan meteen wat de risico’s zijn en hoe je veilig kunt werken.

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als meewerkend leidinggevende algemeen schoonmaakonderhoud werk je bij schoonmaakbedrijven die zich richten op het schoonmaken van interieur en sanitair en het onderhoud van vloeren in bijvoorbeeld kantoren en scholen en in de gezondheidszorg. Je werkt meestal op één locatie, over het algemeen binnen. Je voert het grootste deel van de tijd zelf schoonmaakwerk uit en voor een klein deel geef je leiding aan kleine teams van drie tot en met zeven medewerkers. In het geval van ziekteverzuim regel je vervanging. Je bent de spil van het schoonmaakbedrijf op de plek waar jij het werk uitvoert. Je kan omgaan met klachten.

Applaus voor schoonmaakmedewerker Jenou Stoffels!

“Schoonmaken is iets anders dan poetsen zoals je thuis doet”, zegt Jenou Stoffels. “Ik doe meer dan zomaar ergens een doekje overheen halen.”
 
Leestijd: 4 minuten
 
Jenou Stoffels...
Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op werk

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken