Schoonmaker in verschillende omgevingen

Schoonmaker in verschillende omgevingen

Je hebt verstand van de verschillende soorten vuil en van de juiste schoonmaakmiddelen daartegen. Kantoorpanden, ziekenhuizen en woningen zien er stukken beter uit, als jij bent geweest.

Opleiding

 • Je leert vloeren, meubels en sanitair schoon te maken. Je leert werken met de materialen, middelen en machines die daarbij nodig zijn. Je leert welke soorten vuil er zijn en hoe je ze kunt verwijderen. Je leert samenwerken.

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Je doet het dagelijkse onderhoud, van stofzuigen tot bureaus afnemen. Ook het periodieke onderhoud hoort erbij, zoals de dieptereiniging van vloerbedekking. Veel schoonmakers specialiseren zich op een bepaald gebied. Denk aan het reinigen en impregneren van gevels, reiniging na calamiteiten zoals brand of het schoonhouden van fabrieksruimtes. Jouw leidinggevende zegt wat je moet doen. Eenvoudige problemen los je dan zelf op. Lastigere problemen meld je bij jouw leidinggevende. Vaak werk jij in een team. Samenwerken en rekening houden met anderen is dan belangrijk.

Applaus voor schoonmaakmedewerker Jenou Stoffels!

“Schoonmaken is iets anders dan poetsen zoals je thuis doet”, zegt Jenou Stoffels. “Ik doe meer dan zomaar ergens een doekje overheen halen.”
 
Leestijd: 4 minuten
 
Jenou Stoffels...
Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Schoollocaties

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken