Vakbekwaam medewerker voeding, technologie en techniek
- Niveau 3
- 2-3 jaar
- bol, bbl
Voeding als snacks, snoep, frisdrank, taart en sauzen wordt in fabrieken gemaakt en ingepakt. Als medewerker voeding, technologie en techniek werk je daar lekker aan mee. Je let op de hygiëne en op de kwaliteit.
Je leert zelfstandig producten bereiden, verpakken en controleren. Vakken als hygiëne, productbereiding en het bedienen van apparatuur komen voorbij. Ook krijg je les in laboratoriumonderzoek en het berekenen van recepturen. Je leert letten op kwaliteit en hoe je moet handelen als er iets verkeerd gaat. Samenwerken is ook onderdeel van deze opleiding tot medewerker voeding, technologie en techniek.
Â
De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.
Goede voeding is belangrijk. Het draagt bij aan de gezondheid van iedereen. Als medewerker voeding, technologie en techniek ben je bezig met de bereiding van allerlei soorten voeding. Je bent inzetbaar op verschillende plekken bij het productieproces. Je neemt het recept door, de bereiding gegevens en de planning. Je zet de ingrediënten en verpakkingen klaar en maakt de apparatuur klaar voor gebruik. Je werkt volgens procedures in een vastgesteld tempo.