Vakbekwaam medewerker voeding, technologie en techniek

Vakbekwaam medewerker voeding, technologie en techniek

Kaasmaker, bierbrouwer, laborant en nog veel meer kan je worden na deze opleiding. De wereld van voeding is heel internationaal en is altijd in beweging. Wil jij daar je bijdrage aan leveren?

Opleiding

  • Tijdens de opleiding tot vakbekwaam medewerker voeding, technologie en techniek leer je van alles over voedsel en alle variaties die er zijn. Je leert over de productie ervan en het hele proces dat er achter zit tot aan je bord. De vakken voedingsleer, levensmiddelentechnologie en kwaliteitskennis, microbiologie, natuurkunde, scheikunde, wiskunde, economie en ondernemen komen allemaal voorbij.

     

    De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

  • Studie in cijfers

    Leerweg: bol bbl
    Leerweg bol
    Doorstroom naar andere mbo opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
    50%
    Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
    10 Op dit moment
    Na je opleiding
    Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
    Goede kans op stage
    Leerweg bbl
    Doorstroom naar andere mbo opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
    13%
    Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
    10 Op dit moment
    Na je opleiding
    Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied
    Goede kans op een leerbaan

    Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

  • Je weet alles van het maken van voedsel- of drankproducten. Goede voeding is belangrijk. Het draagt bij aan de gezondheid van iedereen. In het bedrijf waar je werkt, heb je op dat gebied ook alle touwtjes in handen. Je stelt de apparatuur en machines in en je geeft leiding aan je medewerkers. Je houdt rekening met de beperkte houdbaarheid van je producten. Je doet goed werk als je kunt garanderen dat de hygiëne, kwaliteit en voedselveiligheid in jouw bedrijf honderd procent in orde zijn. Je bereidt en verpakt voedingsmiddelen voor mens en dier. Je leidt het productieproces in goede banen, bedient machines en stelt ze af.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

  • Niet bekend
  • Geringe kans
  • Matige kans
  • Voldoende kans
  • Ruim voldoende kans
  • Goede kans

Zoeken