Vakexpert voeding, technologie en techniek

Vakexpert voeding, technologie en techniek

In de voedingsindustrie gaat het om het maken van producten die zowel lekker als gezond zijn. Als vakexpert zorg jij voor de beste productiemethode, de beste ingrediënten, de beste manier van verpakken en nog meer.

Opleiding

 • Tijdens deze opleiding leer je over voedselkwaliteit, levensmiddelenleer en voedselveiligheid. Je leert hoe je kwaliteitsanalyses uitvoert. Je leert werken met apparatuur die je nodig hebt bij die metingen. Je leert dat eisen rond voedselkwaliteit in het hele productieproces gelden, van oogst tot verpakking.

   

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg: bol bbl
  Leerweg bol
  Doorstroom naar hbo-opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
  28%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Leerweg bbl
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied
  Goede kans op een leerbaan

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als vakexpert voeding, technologie en techniek houd je je bezig met het ontwikkelen en bereiden van voedingsmiddelen voor mens en dier. Je kent alle stappen van het productieproces. Wil je de smaak beter of kan het proces sneller en beter? Jij hebt goede ideeën en weet ze om te zetten in betere producten.

  Je werkt samen met anderen en kan leiding geven aan meerdere mensen of afdelingen. Je werkt zelfstandig met specialistische en complexe apparatuur. Je let goed op het voorkomen van besmettingsbronnen en situaties die gevaar opleveren voor de voedselveiligheid. Je houdt je bezig met het verbeteren van het proces om het voedsel te bereiden. Je voert ook onderzoek uit en je geeft voorlichting.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken