Vakexpert voeding, kwaliteit en productontwikkeling
- Niveau 4
- 3-4 jaar
- bol, bbl
In de voedingsindustrie gaat het om het maken van producten die zowel lekker als gezond zijn. Als vakexpert zorg jij voor de beste productiemethode, de beste ingrediënten, de beste manier van verpakken en nog meer.
Tijdens deze opleiding leer je over voedselkwaliteit, levensmiddelenleer en voedselveiligheid. Je leert hoe je kwaliteitsanalyses uitvoert. Je leert werken met apparatuur die je nodig hebt bij die metingen. Je leert dat eisen rond voedselkwaliteit in het hele productieproces gelden, van oogst tot verpakking.
Â
De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.
Als vakexpert voeding, technologie en techniek houd je je bezig met het ontwikkelen en bereiden van voedingsmiddelen voor mens en dier. Je kent alle stappen van het productieproces. Wil je de smaak beter of kan het proces sneller en beter? Jij hebt goede ideeën en weet ze om te zetten in betere producten.
Je werkt samen met anderen en kan leiding geven aan meerdere mensen of afdelingen. Je werkt zelfstandig met specialistische en complexe apparatuur. Je let goed op het voorkomen van besmettingsbronnen en situaties die gevaar opleveren voor de voedselveiligheid. Je houdt je bezig met het verbeteren van het proces om het voedsel te bereiden. Je voert ook onderzoek uit en je geeft voorlichting.