Bedrijfsleider dierverzorging

Bedrijfsleider dierverzorging

Als bedrijfsleider dierverzorging sta jij aan het roer van je eigen zaak. Jij neemt de beslissingen. Dat kan zijn als beheerder van een kinderboerderij, ondernemer van een asiel of als afdelingsmanager in een dierenpark.

Opleiding

 • Tijdens deze opleiding leer je over allerlei gezelschapsdieren en typen bedrijven. Over verzorging, rassenkennis, gedrag, voeding, voortplanting en de geboorte. Maar als bedrijfsleider moet je meer kunnen. Je leert hoe je de  administratie verzorgt, hoe je voorraden beheert en waar je op moet letten bij verkoop en marketing. Natuurlijk krijg je ook inzicht in leidinggeven en wat daar bij komt kijken.

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg: bol bbl
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  6.8
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  64%
  Doorstroom naar hbo-opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
  20%
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  91%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  3 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
  € 9
  Leerweg bbl
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  5 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als bedrijfsleider dierverzorging werk je als zelfstandig ondernemer of als manager bij een kinderboerderij, asiel of bij je eigen dierenwinkel. Je zorgt voor de dagelijkse gang van zaken, maar ook voor de publiciteit. Je wil natuurlijk dat jouw dieren het goed hebben en hebt aandacht voor het dierenwelzijn en de gezondheid van dieren.  Je stuurt je medewerkers aan en zorgt voor de administratie.

Zoeken