Zelfstandig medewerker dierverzorging

Zelfstandig medewerker dierverzorging

Als zelfstandig medewerker dierverzorging ga je verder dan de basisverzorging van dieren. Je traint ze, stimuleert gewenst gedrag en adviseert eigenaren en toekomstige eigenaren.

Opleiding

 • Allereerst leer je tijdens de opleiding kennis over de zorg voor dieren, hygiëne en gedragskenmerken. Maar jij gaat verder en leert ook hoe je dieren kunt trainen en hoe je gewenst gedrag kunt aanleren. Daarnaast doe je kennis op over de verkoop van voeding en verzorgingsproducten en leer je hoe je klanten kunt adviseren.

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg: bol bbl
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  6.7
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  65%
  Doorstroom naar andere mbo opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
  35%
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  79%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  4 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
  € 8
  Leerweg bbl
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  6.1
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  55%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  5 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied
  Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
  € 10

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als zelfstandig medewerker dierverzorging verzorg je dieren, je voert ze en zorgt voor het netjes houden van hun leefomgeving. Je houdt de gezondheid en het welzijn van de dieren goed in de gaten. Je bent klantgericht en houd je soms bezig met de verkoop van producten.  

Zoeken