Dierenartsassistent paraveterinair

Dierenartsassistent paraveterinair

Als dierenartsassistent paraveterinair ben jij de rechterhand van de dierenarts. Voor de klanten ben je het eerste aanspreekpunt in de praktijk. Ben jij iemand die de dierenartsenpraktijk op rolletjes kan laten lopen?

Opleiding

 • In deze opleiding komt veel voorbij. Om te beginnen krijg je lessen in de anatomie, fysiologie en pathologie van dieren, zodat je weet hoe de meeste in elkaar zitten en welke ziektes er zijn. Daarnaast leer je welke instrumenten gebruikt worden en hoe je ze desinfecteert. Je leert eerste hulp voor dieren, medicijnen beheren, radiologie en nog veel meer. Administratieve handelingen en baasjes te woord staan en adviseren komen ook aan bod.

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg: bol bbl
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  6.8
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  64%
  Doorstroom naar hbo-opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
  20%
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  95%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  4 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
  € 10
  Leerweg bbl
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  5 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied
  Onbekend

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als dierenartsassistent paraveterinair heb je een centrale functie in de dierenartsenpraktijk. Je krijgt te maken met verschillende soorten dieren honden, katten, cavia’s, konijnen en noem maar op. Jij assisteert  de dierenarts bijvoorbeeld bij het uitvoeren van operaties. Daarnaast hou je je ook bezig met receptiewerkzaamheden. Na de operatie verzorg je de opgenomen dieren. Je maakt röntgenfoto’s en voert werk uit in het laboratorium. Je hebt tijdens je werk ook te maken met de eigenaren van de dieren.

Zoeken