Vakexpert voeding, kwaliteit en productontwikkeling

Zorgen dat consumenten een goed en veilig product eten of drinken. Dat is je belangrijkste taak als vakexpert voeding, kwaliteit en productontwikkeling. In dit beroep heb je een passie voor voeding!

Opleiding niveau
Niveau 4
Opleiding duur
3-4 jaar
Leerweg
bol, bbl

Opleiding

Tijdens deze opleiding leer je over voedingskwaliteit en -veiligheid. Je leert hoe je monsters kunt nemen en hoe je deze kunt analyseren. Je leert werken met apparatuur die je nodig hebt bij die metingen. Je leert dat eisen rond voedselkwaliteit in het hele productieproces gelden, van oogst tot verpakking.

 

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Studie in cijfers

Doorstroom naar hbo 48%
Landelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar

Studie in cijfers

Leerweg:
Kans op leerbaan Goed
Voor deze opleiding, in dit jaar

Beroep

Onze voeding moet goed en veilig zijn. Als vakexpert voeding, kwaliteit en productontwikkeling controleer en bewaak je de kwaliteit van voedingsproducten. Je neemt monsters van de producten en analyseert deze. Je zorgt ervoor dat de apparatuur die je nodig hebt, goed werkt. Soms onderzoek je niet zelf, maar wordt dat gedaan door anderen; in dat geval geef je leiding aan het onderzoek.

Studie in cijfers

Leerweg:
Baankans (op dit moment) 10 Na je opleiding
Landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
Startsalaris €14
Landelijk gemiddeld bruto uurloon Lees meer over studie in cijfers
Baankans (op dit moment) 10 Na je opleiding
Landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding

Check de toekomst van deze sector