Glaszetter

Glaszetter

Je plaatst nieuwe ruiten of je vervangt kapotte ruiten in woningen, winkels, kantoren of andere gebouwen. Ben jij voorzichtig genoeg?

Opleiding

 • Je leert tijdens de opleiding Glaszetter hoe ruiten worden geplaatst in kozijnen. Je leert dat er verschillende beglazingssystemen zijn. En je leert de technieken die je nodig hebt, glassnijden bijvoorbeeld. Natuurlijk leer je ook de gereedschappen en materialen kennen om een mooi product af te leveren.

   

  De vakken Nederlands en rekenen horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bbl
  Leerweg bbl
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als glaszetter vervang je gebroken ruiten, plaats je kozijnen en monteer je glasconstructies. Tevens zorg je ervoor dat je de kozijnen waarin je nieuwe ruiten plaatst netjes afwerkt. Je werkt voorzichtig, want als er teveel druk op de ruit komt, gaat het mis. Je werkt de ruit goed af met kit en glaslatten, zodat er geen druppels binnen kunnen komen. Je krijgt te maken met allerlei ondergronden zoals hout, steen en metaal. Je herstelt schades aan ondergronden, bijvoorbeeld houtrot. Je eigen veiligheid is heel belangrijk. Je werkt op veel verschillende plaatsen. De ene keer in een kantoor, een andere keer in een woonhuis of een bejaardenflat. Je werkt zowel binnen als buiten.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken