Middenkaderfunctionaris verkeer en stedenbouw

Middenkaderfunctionaris verkeer en stedenbouw

Stel je eens voor dat jij zou kunnen bedenken hoe een stad er uitziet. Hoe de wegen lopen, waar de huizen staan en waar het winkelcentrum ligt.

Opleiding

 • Je leert tijdens deze opleiding hoe je de openbare ruimte goed in kan richten. Je leert over de kosten, veiligheid, duurzaamheid en of de plannen toekomstigbestendig zijn. Je leert plattegronden tekenen en werkt met grafische tekenprogramma’s. Daarnaast leer je de gegevens te verzamelen en uit te werken naar haalbare plannen.

   

  De vakken Nederlands, Engels en rekenen horen standaard bij deze opleiding. Je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bol
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  6.8
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  70%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Je bedenkt oplossingen voor de inrichting van gebieden. Bijvoorbeeld voor wegen en gebouwen in nieuwe of bewoonde situaties. Je kijkt goed naar de bestaande situatie. Hoe mensen werken, wonen en zich bewegen van de ene plek naar de andere. Je werk is afwisselend. De ene dag bekijk je buiten een locatie en de volgende dag zit je op kantoor om gegevens uit te werken. Je werkzaamheden bestaan uit het verzamelen en het verwerken van gegevens. Je werkt ontwerpen uit en je maakt werktekeningen en presentaties.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken