Werkvoorbereider houttechniek
Deel deze opleidingWerkvoorbereider houttechniek
Je hebt de vakkennis om houten onderdelen te maken, maar je maakt het niet zelf. Jij zorgt ervoor dat je collega’s hun werk kunnen doen.
Opleiding
-
Je leert uit te rekenen welke onderdelen nodig zijn bij een opdracht. Je leert berekeningen maken en offertes opstellen. Je leert hoe je de maten moet opnemen van de houten producten. Je leert hoe je materialen en machines kunt inkopen en waar je op moet letten. Ook leer je hoe je het werk van jouw collega’s voor kunt bereiden en begeleiden.
De vakken Nederlands, Engels en rekenen horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.
-
Studie in cijfers
Leerweg: bol bblStudententevredenheidlandelijk rapportcijfer6.3Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar79%Doorstroom naar hbo-opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar40%Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar67%Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied
Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer
Stage lopen
In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.
Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.
Beroep
-
Als werkvoorbereider houttechniek bereid je projecten voor. Je maakt alle productiegegevens klaar zoals technische tekeningen, cnc programma's, werkplanningen en koopt materialen in. Je werkt in een team op de afdeling engineering van een bedrijf. Je stemt projectzaken af en hebt hierin ook een adviserende rol. Je bezit alle vakkennis om kozijnen, deuren en trappen te maken. Maar in dit beroep maak je dat niet zelf, maar zorg je ervoor dat al dat werk goed gedaan kan worden. Je weet precies wat nodig is voor een klus. Je weet alles over het materiaal, de machines en de werkuren. Belangrijk is dat je goed met iedereen kunt overleggen. Van productiewerker tot klant en tekenaar. Ook moet je duidelijke werkopdrachten kunnen schrijven. Ook als een opdracht af moet, houd je het hoofd koel.