Betontimmerman

Betontimmerman

Werken in de bouw vanaf de fundering! Als betontimmerman sta jij aan de basis van elk gebouw.

Opleiding

 • Voordat je beton kunt storten, heb je een mal nodig. Zo'n mal heet een bekisting. De bekisting houdt beton op zijn plaats bij het storten en uitharden. Je leert tijdens de opleiding betontimmerman bekistingen te maken van hout, staal of kunststof. Daar gebruik je natuurlijk verschillende gereedschappen bij. Je leert hoe die machines werken. Ook weet je hoe je de speciale tekeningen, waar de maat en vorm op staan, moet lezen.

   

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bbl
  Leerweg bbl
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  45%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als betontimmerman timmer je de bekisting (mal) waarin beton wordt gestort, zoals op de tekening is aangegeven. Je plaatst de bekisting, verwerkt beton en ontkist en demonteert de bekisting. Je plaatst ook betonnen prefab elementen. Je werkt als betontimmerman buiten op bouwplaatsen in de bouw en infra. Je werkt nauwkeurig, geconcentreerd en milieubewust en hebt ruimtelijk inzicht. Je kan goed zelfstandig werken maar ook in een team.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken