Allround betontimmerman

Allround betontimmerman

Dacht jij dat betonstorten eenvoudig was? Alleen als de allround betontimmerman zijn werk goed heeft gedaan.

Opleiding

 • Je leert tijdens de opleiding allround betontimmerman bekistingen maken. Je leert daarnaast hoe je ze moet plaatsen en hoe je ze na het betonstorten ook weer demonteert. Je leert hoe bouwtekeningen zijn opgesteld en je kan daarmee berekenen wat je moet doen op de bouwplaats. Tijdens de opleiding leer je werken met de verschillende materialen en gereedschappen. Ook leer je hoe je met prefab onderdelen kan werken. Je leert plannen en organiseren en de taken te verdelen.

   

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bbl
  Leerweg bbl
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als allround betontimmerman maak je ingewikkelde bekistingen waarin beton wordt gestort. Vaak werk je aan onderdelen van een groot project. De bekisting timmer je zoals op de tekening staat. Als de bekisting klaar is wordt de vloeibare betonspecie gestort. Als die hard is geworden haal je de bekisting weg. Je zorgt dat het werk goed georganiseerd is. Je hebt een verantwoordelijke baan met veel afwisseling. Je bent veel buiten.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken