Schoenhersteller

Schoenhersteller

Gouden handen heb je nodig voor dit beroep: je herstelt schoenen, zolen, hakken, riemen, tassen en andere lederwaren.

Opleiding

 • Je leert werken met leer en de gereedschappen die je nodig hebt bij het beroep van schoenhersteller. Je leert hoe schoenen en laarzen kunnen worden gerepareerd. Je leert ook tassen, riemen en andere lederwaren herstellen.

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bbl
  Leerweg bbl
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  9 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als schoenhersteller ben je een duizendpoot. Je bent winkelier én technicus, werkt commercieel én creatief. Je hebt contact met klanten, adviseert en voert reparaties uit, verkoopt aanverwante artikelen en werkt aan de uitstraling van de winkel en werkplaats. Daarnaast zorg je voor het onderhoud van de machines.Als schoenhersteller ben je handig met apparatuur en gereedschappen. En je werkt nauwkeurig. Je bent een kei in plannen en organiseren. Verder ben je zelfstandig, en geïnteresseerd in de nieuwste ontwikkelingen en trends in de branche.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken