Verkoopmedewerker optiek

Verkoopmedewerker optiek

Brillen zijn hip! Als verkoopmedewerker optiek weet jij daar alles van. Jij adviseert mensen die een bril of lenzen nodig hebben.

Opleiding

 • Je leert over brillen, monturen, materialen, kleuren en trends daarin. Je leert hoe je kunt verkopen en hoe je monturen aan kunt passen. Je leert over hoe een winkel er uit moet zien en op welke manier je de brillen het beste presenteert.

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bol
  Leerweg bol
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  60%
  Doorstroom naar andere mbo opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
  82%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als verkoopmedewerker optiek werk je voornamelijk in de winkel. Je zorgt dat de winkel en de spullen er goed uitzien. Je adviseert klanten. Je geeft de klant genoeg informatie. Dan kan hij een goede keuze maken. Ook maak je brillen passend bij het ophalen. Je bent klantvriendelijk. Kleine reparaties voer je zelf uit in de werkplaats. Je werkt dan precies en veilig. Je werkt onder toezicht van je leidinggevende. Zo nodig kun je hem om hulp vragen. Regelmatig ga je op cursus om bij te blijven in het vak. Je weet veel van brillen en trends. Je kunt de klant een persoonlijk advies geven

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken