Allround medewerker optiek

Allround medewerker optiek

Een mooie combinatie van verkoop, mode en techniek, want je staat niet alleen in de winkel, maar je bewerkt ook monturen en brillenglazen.

Opleiding

 • Je leert over brillen, monturen, materialen, kleuren en trends daarin. Daarnaast leer je veel over het oog en welke problemen opgelost kunnen worden met brillen en lenzen. Je leert hoe je kunt adviseren en verkopen. Ook leer je hoe je monturen en brillenglazen kunt bewerken.

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg: bol bbl
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  7.1
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  47%
  Doorstroom naar andere mbo opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
  82%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Leerweg bbl
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als allround medewerker optiek werk je in een winkel waar brilmonturen, brillenglazen en contactlenzen worden verkocht. Je zorgt dat de winkel en de spullen er goed uitzien. Je adviseert de klant over: brillenglazen, monturen, zonnebrillen en contactlenzen. Je zet glazen in de monturen en repareert brillen. Hiervoor gebruik je machines en gereedschappen. Ook maak je brillen passend bij het ophalen. Regelmatig ga je op cursus om bij te blijven in het vak. Je leert dan met name over nieuwe technieken. Je volgt de trends voor brilmonturen en brillenglazen.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken