Uurwerktechnisch luxury specialist

Je bent de deskundige op het gebied van uurwerken in het luxe segment. Je werkt met grote bekende merken en je weet goed om te gaan met de hoge kwaliteitseisen.

Opleiding niveau
Niveau 4
Opleiding duur
3-4 jaar

Opleiding

Je leert welke uurwerken er zijn, in welke stijlen ze gemaakt worden en met welke technieken. Je maakt kennis met kleinwerk (horloges) en grootwerk (klokken). Je maakt kennis met alle aspecten van het vak. Fijn mechanische bewerkingen zoals draaien, frezen en handmatige afwerken zijn onderdeel van de lessen. Je leert ook over de herkomst, geschiedenis en stijl van klokken en horloges. Je leert daarnaast het ondernemerschap omdat de kans groot is dat je als zelfstandige gaat werken.

 

De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Beroep

Klokken en horloges worden al sinds de 16e eeuw gebruikt om aan te geven hoe laat het is. Je bent de deskundige op het gebied van uurwerken in het luxe segment. Je werkt met grote bekende merken en je weet goed om te gaan met de hoge kwaliteitseisen. Je voert reparaties uit en onderhoudt luxe uurwerken. Je levert optimale service aan de klant. Hiernaast zijn commercieel inzicht en ondernemersvaardigheden nodig om een onderneming te kunnen runnen.

Check de toekomst van deze sector