Fashion designer

Fashion designer

Je helpt bij het opzetten van een collectie en begeleidt het ontwerpproces. Ben jij creatief en heb je een oog voor fashion en trends?

Opleiding

 • Je leert hoe je ontwikkelingen in de mode kunt herkennen en volgen. Je leert werken met stoffen en materialen en leert de confectietechnieken. Je ontdekt hoe ontwerpprocessen lopen en hoe jij die kunt begeleiden. Je leert hoe je stylesheets maakt en wat er nog meer komt kijken bij de productvoorbereiding. 

   

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bol
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  6.8
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  58%
  Doorstroom naar hbo-opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
  28%
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  74%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  7 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
  € 9

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als fashion designer werk je samen met de stylist en werk je de nieuwe collectie uit. Je hebt als belangrijke taak om het modebeeld van jouw bedrijf te bepalen. Samen met de stylist werk je de nieuwe collectie uit. Je assisteert bij het zoeken naar inspiratiemateriaal, stoffen en fournituren zoals linten, ritsen en knopen. Daarna leg je vast welke kleuren, stoffen en fournituren zijn uitgekozen om de nieuwe collectie mee te maken. Je werkt elke ontwerpschets uit in een technische tekening. Het is belangrijk dat de je op tijd al deze informatie geeft aan de medewerkers van de productieafdeling. Zij kunnen een eerste voorbeeld van het gemaakte kledingstuk (sample) maken. Dit sample beoordeel je samen met de stylist en pas je eventueel aan.

Zoeken