Fashion tailor

Fashion tailor

Werken met de mooiste stoffen en materialen om prachtige creaties te maken voor klanten, dat doet de fashion tailor. Als je creatief en modebewust bent en oog hebt voor kwaliteit, is dit een mooi beroep voor jou!

Opleiding

 • Je leert de technieken die je nodig hebt om kleding te maken en natuurlijk leer je werken met verschillende soorten stoffen. Als fashion tailor geef je leiding aan collega's. Je leert daarom ook hoe je leiding geeft, hoe je planningen maakt en hoe je je kleding kunt verkopen. 

   

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bol
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  6.8
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  58%
  Doorstroom naar hbo-opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
  24%
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  83%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  7 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
  € 10

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Ben jij een zakelijk talent met oog voor kleding en modetrends? Dan is de opleiding tot fashion tailor iets voor jou. Je werkt dan mee aan het maken en verkopen van kleding. Je stuurt medewerkers aan en zorgt ervoor dat ze hun werk goed en veilig kunnen doen. Jij weet precies wat er in de mode is. Zo help jij je bedrijf kleding te maken waar veel vraag naar is, zodat er veel wordt verkocht.

Zoeken