Fashion retailer

Fashion retailer

Jij weet wat de laatste modetrends zijn en kent wensen en behoeften van de klant.

Opleiding

 • Modetrends volgen is je dagelijkse werk. Je weet wie de concurrenten zijn, die je in de gaten moet houden. Je leert hoe kleding gemaakt wordt. Je kan de maten van een klant inschatten, bepalen welke kleuren en stijlen bij een bepaald type klant pasen.Je geeft adviezen hoe een kledingstuk kan worden aangepast aan de klant, bijvoorbeeld korter maken en / of innemen. Je leert om de winkel zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Omgaan met klanten is de kern van je werkzaamheden. 

 • Studie in cijfers

  Leerweg: bol bbl
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  6.9
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  45%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Leerweg bbl
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Je hebt contact met de klanten. Rechtstreeks in de winkel, bijvoorbeeld een modespeciaalzaak of vintagewinkel, maar ook op afstand als je voor een webwinkel werkt. Je geeft advies en bent klantvriendelijk. Je hebt verstand van kleding, zonder het zelf te hoeven maken. Je kan goed kleuren en stijlen combineren. De klanten vinden het fijn om speciaal door jou te worden geholpen. Je zorgt dat de winkel en de winkelinrichting er netjes uitziet. Je maakt presentaties in de winkel of op de website, waarbij je aantrekkelijke combinaties van kleuren, stijlen en accessoires maakt. Je bent resultaatgericht, het verkoopresultaat is belangrijk voor het voortbestaan van de winkel.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken