Vakbekwaam medewerker groen, grond en groene infra

Groen in de openbare ruimte zorgt voor een groter gevoel van welzijn en ook voor een betere luchtkwaliteit, steeds meer gemeenten zien dat in. Wil jij daar aan bijdragen en intussen lekker buiten werken met grote machines?

Opleiding niveau
Niveau 3
Opleiding duur
2-3 jaar
Leerweg
bol, bbl
Profiel
Groen
Richting
Groen
Code
25993

Opleiding

Je leert bloemen, planten en bomen kennen tijdens de opleiding en ook in welke grond ze goed gedijen. Het werk wordt vaak met grote machines en werktuigen gedaan, dus je leert hoe je die kunt bedienen. Ook leer je hoe je ze kunt onderhouden. Veiligheid staat daarbij voorop, je leert hoe je jezelf, collega’s en omstanders in de gaten kunt houden. Dit werk wordt vaak in teams gedaan. Je leert samenwerken en hoe je je collega’s kunt begeleiden.

 

De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Studie in cijfers

Leerweg:
Kans op leerbaan Ruim voldoende
Voor deze opleiding, in dit jaar

Beroep

Als vakbekwaam medewerker groen, grond en groene infra houd je je bezig met werkzaamheden in groen, grond en infra in de openbare ruimte. Je werkt zelf mee en je stuurt ook enkele medewerkers aan. Je werkt met verschillende soorten machines en gereedschappen. Je verricht uitvoerende werkzaamheden bij aanleg en onderhoud van groenvoorzieningen, wijkbeheer, natuurgebieden, recreatie- en sportterreinen (waaronder golfbanen) en aan bijbehorende technische voorzieningen. Je stuurt medewerkers aan en je plant en coördineert de werkzaamheden.

Studie in cijfers

Leerweg:
Baankans (op dit moment) 10 Na je opleiding
Landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
Baankans (op dit moment) 10 Na je opleiding
Landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding

Check de toekomst van deze sector