Air cargo specialist

Air cargo specialist

Jij regelt het transport van goederen door de lucht en zorgt ervoor dat ze veilig, snel en zo goedkoop mogelijk op de plaats van bestemming aankomen.

Opleiding

 • Je leert transporten door de lucht te plannen en te managen. Je leert welke processtappen er zijn en welke documenten daarbij nodig zijn. Luchtvaart moet veilig zijn, dus je leert welke regels er gelden, zeker ook bij het vervoer van gevaarlijke stoffen.

   

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg: bol bbl
  Leerweg bol
  Doorstroom naar hbo-opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
  39%
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  100%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  6 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
  € 14
  Leerweg bbl
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied
  Onbekend

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als air cargo specialist ben je verantwoordelijk voor het logistieke proces op een luchthaven. Je zorgt ervoor dat goederen, personen en bagage zorgvuldig en op tijd binnen de luchthaven vervoerd worden. Ook overleg je met de klant over zijn wensen en eisen. Tracking & tracing is belangrijk: als een passagier bijvoorbeeld wil weten waar zijn bagage is, zoek je dat op in de administratie. Als er een vracht vervoerd wordt naar het buitenland, zorg je voor de administratie. Je houdt je aan de eisen van veiligheid en kwaliteit. Je kunt goed omgaan met stress, je blijft rustig en blijft zorgvuldig doorwerken.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken