Allround mediamaker

Allround mediamaker

Als allround mediamaker ontwerp je zelfstandig drukwerk of online beeldmateriaal. Je maakt logo’s, verpakkingen, flyers en nog veel meer!

Opleiding

 • Je leert werken met programma’s als Photoshop, Indesign en Illustrator. Je leert de fijne kneepjes van het grafisch vormgeven. Je krijgt vakken als webdesign en fotografie. Daarnaast leer je hoe je projecten kunt managen.

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bol
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  7
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  67%
  Doorstroom naar andere mbo opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
  42%
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  74%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  7 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
  € 9

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als allround mediamaker werk je zelfstandig aan grote opdrachten. Je bedenkt slimme oplossingen en je kan goed samenwerken met collega’s en klanten. Je verzorgt de opmaak en technische specificaties voor allerlei media uitingen. Je maakt teksten op en bewerkt afbeeldingen voor flyers, folders, formulieren, kranten, tijdschriften, verpakkingen, websites en andere multimediaproducten.

Zoeken