Basismedewerker printmedia

Basismedewerker printmedia

Drukwerk is overal, waar je ook kijkt: reclamezuilen, folders, kranten en bladen. Jij zorgt ervoor dat het van de persen rolt zoals vormgevers het hebben bedacht.

Opleiding

 • Je leert omgaan met computers en ontwerpprogramma’s. Je zult ontdekken dat er enorm veel verschillende letters, kleuren en papiersoorten zijn. Je leert hoe drukpersen werken, hoe je ze in kunt stellen en bedienen. Wanneer de producten van de pers af rollen zijn er ook nog allerlei manieren van samenbinden en verpakken.

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bbl
  Leerweg bbl
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  8 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als basismedewerker printmedia weet je alles van drukwerk. Denk daarbij aan kranten en tijdschriften, maar ook aan kleding of behang. Jij zorgt ervoor dat iets goed gedrukt of bedrukt wordt. Soms help je bij een gedeelte van het totale proces, bijvoorbeeld alleen de voorbereiding. Andere keren werk je in de voorbereiding, bij het drukken zelf en in de nabewerking mee. Je weet alles van verschillende druktechnieken en je weet hoe de machines werken.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken