Medewerker fotografie

Medewerker fotografie

Maak je graag foto’s en vind je het leuk om te spelen met alle mogelijkheden van je fotocamera?

Opleiding

 • Je leert werken met camera en licht. Je leert hoe je foto’s kunt bewerken op de computer. Ook leer je hoe een locatie moet worden ingericht voor de juiste fotografie. Je leert hoe je het beste een fotograaf kan ondersteunen in het werk.

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bol
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  7.2
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  68%
  Doorstroom naar andere mbo opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
  48%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  6 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Je staat in de winkel en hebt veel contact met klanten. Je geeft zelf eenvoudige adviezen over fotografie. Je gaat zorgvuldig om met dure fotoapparatuur. Als je werkt in een fotostudio dan werk je in opdracht van een fotograaf en help je bij het uitvoeren van een fotoshoot. Je installeert en bedient licht- en beeldapparatuur. Eenvoudige opnames en fotobewerkingen doe je zelf. Je hebt interesse in fotografie en fotoapparatuur en je hebt een goed gevoel voor compositie en kleur. Omdat je veel contact hebt met klanten  ben je vriendelijk en sociaal zijn. Je werkt zorgvuldig en volgt instructies goed en precies op.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken