Allround dakdekker metaal

Allround dakdekker metaal

Werken op grote hoogte met grote metalen platen, is niet voor iedereen weggelegd. Heb jij stalen zenuwen?  

Opleiding

 • Je leert werken met metalen platen, koper, zink, aluminium en staal. Je weet hoe je ze moet bewerken en bevestigen op daken. Je leert werken met de verschillende gereedschappen en andere materialen die je nodig hebt om de klus te klaren. Natuurlijk moeten jij en je collega’s later veilig aan de slag kunnen, dus je leert waar je op moet letten en waar je aan moet denken. Ook leer je de taken te verdelen en leidinggeven.

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bbl
  Leerweg bbl
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  86%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  9 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als allround dakdekker metaal werk je op hellende daken of gevels. Van nieuwbouwwoningen of bestaande gebouwen. Je brengt dakcomponenten aan zoals platen van metaal, koper, zink aluminium of staal. Daarnaast verricht je sloopwerk aan daken en je voert onderhoud en herstelwerkzaamheden uit. Je werkt meestal in de buitenlucht. Je bent het aanspreekpunt van de collega’s met wie je samenwerkt. Jij ziet erop toe dat de werkzaamheden veilig worden uitgevoerd en voldoen aan de veiligheidsnormen. Dan moet je denken aan regelgevingen op het gebied van arbo, veiligheid en milieu. Je hebt geen hoogtevrees. Je hebt discipline, bent veiligheidsbewust en je werkt nauwkeurig.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken