Dakdekker bitumen en kunststof

Dakdekker bitumen en kunststof

Ben jij een goede klusser en heb je geen last van hoogtevrees? Dan is de opleiding dakdekker bitumen en kunststof wel iets voor jou.

Opleiding

 • Bitumen is een materiaal dat gemaakt wordt uit ruwe aardolie. In de nieuwbouw, maar ook bij gebouwen die gerenoveerd worden, komt het voor op daken. Als het goed is bevestigd, is het dak jaren beschermd tegen wind en regen. Je leert tijdens de opleiding dakdekker bitumen en kunststof hoe je met dit materiaal werkt en welke gereedschappen en technieken nodig zijn. Je leert waar je op moet letten en hoe je veilig kan werken. 

   

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding. Je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bbl
  Leerweg bbl
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  85%
  Doorstroom naar andere mbo opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
  35%
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  93%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  9 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied
  Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
  € 14

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als dakdekker bitumen en kunststof breng je op platte daken bitumen en kunststof dakbedekking aan. Dit doe je door het materiaal te plakken of mechanisch te bevestigen. Je let daarbij goed op dat de aansluitingen waterdicht zijn. Het is een afwisselend beroep.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Schoollocaties

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken