Monteur metalen daken en gevels

Monteur metalen daken en gevels

Werken met metaal op daken en aan gevels, dat is niet voor iedereen weggelegd. Met inzicht en teamspirit kom jij er wel!

Opleiding

 • Je leert hoe je grote metalen platen op gevels en daken vastmaakt. Je leert die platen aan elkaar te verbinden, zodat er geen spatje water doorheen kan. Je leert deze metalen onderdelen te onderhouden en renoveren. Als monteur metalen daken en gevels werk je met verschillende gereedschappen en soorten metaal. Denk aan koper, zink, aluminium en staal. Natuurlijk leer je ook hoe je veilig werkt en waar je rekening mee moet houden.

   

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bbl
  Leerweg bbl
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  85%
  Doorstroom naar andere mbo opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
  43%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als monteur metalen daken en gevels werk je op hellende daken of gevels. Van nieuwbouwwoningen of bestaande gebouwen. Je werkt met grote metalen platen die mechanisch worden bevestigd. Vaak gaat het om grote oppervlakken. Je werkt meestal in de buitenlucht. Je werkt veilig en houd je aan de regels van arbo, veiligheid en milieu. Je hebt geen hoogtevrees. Je hebt discipline, bent veiligheidsbewust en je werkt nauwkeurig.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken