Allround dakdekker bitumen en kunststof

Allround dakdekker bitumen en kunststof

Als allround dakdekker bitumen/kunststof schrik jij niet terug voor een uitdagende baan! Je werkt vaak op hoge, soms hellende daken.

Opleiding

 • Je leert tijdens de opleiding hoe daken beschermd moeten worden tegen water en wind. Met welke materialen je dat doet en welke gereedschappen je nodig hebt om de klus te klaren. Dakdekken met bitumen en kunststof vergt specifieke kennis. Je leert waar je op moet letten en hoe je veilig kan werken. Ook leer je tijdens de opleiding Allround dakdekker bitumen en kunststof hoe je het werk moet voorbereiden en hoe je de taken kunt verdelen.

   

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bbl
  Leerweg bbl
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  86%
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  100%
  Kans op werk landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied
  Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
  € 16

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als allround dakdekker bitumen/kunststof dek je platte daken met bitumen of kunststof dakbedekking. Je voert ook complexe werkzaamheden uit, zoals het maken van dak- en gevelcomponenten en verzorgt het aanbrengen daarvan. Daarnaast organiseer je het werk van collega's. Als allround dakdekker ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van de dakbedekking.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Schoollocaties

Kans op werk

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken