Allround medewerker productietechniek

Allround medewerker productietechniek

Werken met metalen, onderdelen maken, reparaties uitvoeren of machines afstellen. Maar ook omgaan met veiligheid en je collega's begeleiden. Met deze opleiding kun je veel kanten op.

Opleiding

 • Je leert verschillende verspanende technieken en je leert om te gaan met snij-span- en meetgereedschappen. Je leert hoe je CNC-programma’s schrijft en hoe je deze kunt testen. Ook leer je oplossingen te verzinnen voor technische vraagstukken. Natuurlijk leer je ook hoe je veilig werkt. Je leert omgaan met uiterst precies functionerend gereedschap en instrumenten, onderdelen van apparatuur, bruggen, frames, vliegtuigonderdelen en -componenten. 

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als allround medewerker productietechniek werk in de maakindustrie of in de high tech industrie. Je voert afgebakende taken in het productieproces. Je geeft vaktechnische aanwijzingen aan minder ervaren collega's en ontvangt ook zelf instructies van je direct leidinggevende. Je signaleert en rapporteert de voortgang. Je houdt je aan de gemaakt opleveringstijden en afspraken. Je bent digitaal vaardig en kan je aanpassen aan de moderne ontwikkelingen in de maak- en hightechindustrie. Wat je maakt kan verschillen per product of order tussen enkelstuks, kleine oplages of serieproductie. 

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Schoollocaties

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken