Medewerker productietechniek

Medewerker productietechniek

Je maakt producten en onderdelen met allerlei soorten machines en gereedschap. Lassen, plaatwerk, verspaning en constructiewerk. Het kan allemaal. 

Opleiding

 • Je leert de technische tekeningen te lezen, zodat je weet wat je moet doen. Je leert materialen kennen als staal en aluminium. Je leert verschillende bewerkingen kennen. Dan komen de technieken aan de beurt: snijbranden, zagen, slijpen en lassen. Omdat je met grote apparaten en machines werkt, komt veiligheid ook aan bod tijdens de opleiding. Hier draait alles om: lassen, plaatwerk, verspaning en constructiewerk. 

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als medewerker productietechniek bewerk je diverse soorten materialen. Je werkt met diverse soorten en vormen: plaat, profiel, pijp, staaf of massief. 
  Soms gaat het om het produceren van een enkel stuk, het kan ook betekenen dat je heel veel producten moet maken. Dat kan handmatig, machinaal of met speciale computer gestuurde machines (CNC). Elke materiaal heeft zijn eigen bewerking en machine. Je gaat zuinig om met de materialen en je bent bewust van de gevolgen bij productiefouten. Je werkt in de uitvoering op basis van voorschriften. Je kan altijd terugvallen op een vakvolwassen collega of leidinggevende.  

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Schoollocaties

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken