Tekenaar ontwerper elektrotechniek

Tekenaar ontwerper elektrotechniek

Als tekenaar ontwerper elektrotechniek werk je in de werkvoorbereiding. Je ontwerpt en tekent elektrotechnische installaties, systemen of producten. Belangrijk werk dus, want bij jou begint het project en ligt de basis voor succes!

Opleiding

 • Je krijgt de technische vakken elektrotechniek en elektronica. Daarbij leer je te werken met een CAD-tekenpakket, dat speciaal gemaakt is om technische tekeningen te maken. Je leert hoe je precieze tekeningen van elektrotechnische installaties, producten of onderdelen daarvan kunt maken. Ook leer je hoe je de juiste maten aan kunt geven en hoe je het geheel kunt controleren.

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bbl
  Leerweg bbl
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  7.2
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  70%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als tekenaar ontwerper elektrotechniek ben je verantwoordelijk voor het verzorgen van tekenwerk. Van ontwerp tot revisie in de bouw en industrie. Het tekenwerk is bedoeld voor uiteenlopende producten en installaties, zoals besturingskasten, meet- en regelapparatuur, algemene elektrotechnische installaties in woningen en gebouwen, gebouwbeheerssystemen (inbraak, brand, toegangscontrole), datanetwerken, telecominstallaties, (openbare) verlichting, verkeerssignalering en bussystemen.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken